Sunday, November 30, 2008

PROJECT KAT KS

Minggu Lepas, aku balik kampung KS (Kuala Selangor)
aku memang selalu balik KS..
mungkin sebab dokek je dari rumah aku..
tak sampai setengah jam pun boleh sampai
kalau pecut 90-100km/jam la...itu pun klu tak jem gak
kat KS banyak kucing..
Tengok tu anak saudara aku bagi makan..
yg dalam gambar ni segelintir je
ada banyak lagi kat umah
aku rasa, ada dalam 20 ekor la..
so, gila punya banyak..
bayang kan bau nye lak....Adoh.. pening kapala ku..
sebab yang utama, aku selalu balik KS
kat sana kitorang ada PROJECT BESAR...heheh
PROJECT PER1
Tanam cili....
tu tapak semaian dia...sebelum berpindah kat tempat lagi besar..
tu buah CILI pertama cili kitorang...
tapi ni cili besar..
Cili padi pun ada tau..ni cili padi yang terlah berpindah rumah ..
aku siap posing lagi..
gedik tul la ..

Merah!! siram aje la cili tu ..
dia pun tak leh nampak camera
automatik posing..


PROJECT Ke2 kitorang..
Kolam apakah ini anak-anak????
nampak macam kolam terbiar aje...
perhatikan tul2 ...
Tada....ni la kolam LINTAH...
eeeeeee....gelinya......
takuttttnya...
Tapi keluarga akek ni pantang dicabar...
Lintah yang takut ngan kitaorang
Meh kita ambik gambar bersama lintah..
tengok tu!!! macam x caya kannn...
lintah tu nak menuju ke muka aku..
banyak darah kotor kat muka aku tu....
Nabil pun pantang dicabar gak..
Merah pung...
Hadif lagi Poyo!! siap picit2 lagi
selepas seminggu, aku dapat tau dari anak buah aku,
Lintah yang kitaorang pegang ni dah mati!!
Haaaa!!! Kejam nyeeeee

PROJECT KE3
Bela ikan KELI..
ini salah satu kolam ikan keli..
ada lagi 3 kolam lagi tau...
tapi gambar xde lak..
PROJECT KE4
Project yang ini masih dalam proses lagi
Bela ayam kampung, ayam Gajah...(besar ooo ayam dia..)
sebulan lagi banyak la anak ayam dalam kandang ni..

sudut dari depan
Reban Ayam yang ni dah siap
ayam pun dah bela..
ada la dalam 50 ekor
Reban ayam ni kocek je..
Ni PROJECT YANG TERakhir..
dah lama ooo project ni berjalan..
mesti dah banyak untung ooo
ramai yang melabur kat sini ooo
taruk syer kat sini,...
cuba bayang kan kalau semua orang balik kampung..
terutama nya masa raya...
mau berlipat2 ganda dia punya divedin...
heheheeee


bEST kAN aDA kAMPUNG.....

20 comments:

BigMouth said...

besar nyer project ko ara.... chaiyok2!!
tp,project yg paling akhir tu yg tak tahan tu...hahahahaha...tmbah2, kalau ade org call kan... lebuh cepat ke sini...

imz said...

salamz...akak ni wife akmal kan..?..kenal saya tak..?..saya wife norzen...norzen satu opis dgn akmal kt budiman..ada ingat saya?..

MaisOl Elor@ said...

ye ke...wife norzen.. kenal sangat2,nnt kita terjah blog awak ye...

Ceera said...

hahaha.. projek last tu yang tak tahan tu.. banyak untung woo projek tu...

cepat2 la kakcik kaya, aminnnnnnnnn...

Mighty Jacksparrow said...

wahahahahah menarik gile ah projek kamu! :D

♥CACA♥ said...

sronok bace :)
kuala selangor dekat area mane?
caca pon org k.sel gak :)
n my kampong pun, saling tak ubah camtu gak.
beselah.macam zoo.mcm2 projek.
tapi last2 sume ntah kemane.. :))

ChiLaBaey's said...

byk2 projek yg awak jalankan, saya betul2 minat projek lintah.... boleh bg tahu macamana nak buat projek tu ye... berminat sangat.... email saya : muzshah_zainal@yahoo.com @ 019-4404403 @ chilabaeys.blogspot.com

ChiLaBaey's said...

Interested dgn projek lintahlah.... ada nasihat dan macamana nak mulakannye... boleh bg information tak... email saya kalau ada dan mahu berkongsi : muzshah_zainal@yahoo.com @ www.chilabaeys.blogspot.com

IdzaRis79 said...

projek yg atas2 suma bawak untung...


yg bawah sekali,
bawak apa?
kelegaan kan?

su said...

leh jd ikutan ni..hehe! beranikan pegang lintah!huhu!

salam kenal :)

tunfrida said...

salaam...

wahh...kat mana kampung di KS ni? banyak betul PROJEK MEGA.

tahniah!

Miss SwEeTFoResT said...

wahh..banyaknyer projek..
best..best.. ^__^

Bp @ pengerindu.com said...

ghihiihhi.. jamban lama.. kalau malam2 takut nak buang air... hahaha. seramm..

sebuah kisah klasik..

Regads & Salam Kenal
Feel Free visit My Site

JMR said...

wow..byk giler projek agro..
mesti masyuk nnt nih..
good luck

Diarihatiku1976 said...

wah.. bestnya dapat berkebun cam tu.. modal besar tak...

phalla said...

Hello your site is great, I am happy to be here with friends here, could you exchange my link?
I hope you could put my site in to your blog list and
I will do the same,,
here is my site

http://khmerlovenews.blogspot.com/
Phalla
Cheer

Aril said...

uih kak kiki.. patut2 la... gambar general bank ni pun nak bubuh ke? heheh

Nur -al- Ain said...

wuuuuu, kentalnye bermanje dengan lintah ;))

t e m b u m e said...

banyaknya project!
dok ks area mane?
dah tau sgt ks tuh. hehehe
saya dok ijok.
weee~

emellia said...

ishh.. ngerinya tengok lindah tu...


salam perkenalan :
http://emelliamohamad.blogspot.com